skalmannytt.blogg.se

Malin Karlman 18 år Småland Kontakt: [email protected] Instagram: @skalmanmalin & @utrotamobbning.nu

SKALMAN TYCKER TILL, varför i naturen?

Publicerad 2016-09-23 17:51:52 i Allmänt,

Att vara och vistas i naturen passar alla och det är gratis. Naturen och skogen finns nära oss vilket är toppen.  Avkoppling och återhämtning eller aktivitet och adrenalin. Oavsett om du plockar svamp, vandrar, klättrar, pysslar i trädgården, paddlar, rider, springar, cyklar eller bara ut och går kan få oss att tänka på annat. För många av oss är det självklart att vi mår bra av att vara ute i naturen, men även forskning visar att naturvistelse har en lugnande, stärkande och läkande effekter på oss människor.
 
Att sitta inne i skolan eller sitta hemma framför en dator gör vi för ofta. Statistik visar att vi tillbringar för mycket tid inomhus och ohälsa i samhället ökar.  Vi måste ut och röra på oss men det är ju inte alla som gillar. Men man kanske inte provat allt som finns att göra där ute. Att ta oss i kragen och ut och gå kan de flesta men vi kan även prova på lite äventyr och upplevelser.
 
Här i Hultsfred kommun kan du b.la. cykla dressin på smalspåret mellan Hultsfred och Målilla, bada i trollgölen, Målilla älgpark, åka med smalspåret, gå i Björnnäsets naturreservat, bowling, cykelleden, besöka Dackegrottan eller gå Hammarjöleden. Det är bara några få saker du kan prova på. Det finns så mycket mer du kan göra i Hultsfred kommun.
 
Så ta dig i kragen, får med några kompisar ut så att ni blir ett gäng och så ut och hitta på saker i naturen tillsammans !
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela