skalmannytt.blogg.se

Malin Karlman 18 år Småland Kontakt: [email protected] Instagram: @skalmanmalin & @utrotamobbning.nu

VECKANS INTERVJU 2016-08-01 Alla är inte svin

Publicerad 2016-08-01 15:04:00 i Allmänt,

" Alla är inte svin "
 
Vissa håller jag med, men inte alla! Av små grisar blir det stora svin, ja! Men så är det inte för oss människor. Alla kan förändras. Det är mycket prat om att Sverige inte ska ta emot fler flyktingar. Vissa menar att de tar med allt elendigt hit till Sverige som de flytt ifrån. Men det gör inte alla. Sluta tro för mycket och ha inte så mycket fördomar! De flesta är helt underbara!
 
Hur ser du på flyktingar?
Jag har inget emot flyktingar, absolut inte! Bara de som orsaker skit. De som inte är tacksamma att komma hit, de som fortsätter att hålla på med elende. Förstår att det kanske är svårt släppa tankarna.
 
Släppa tankarna, utveckla
Det kan vara svårt för vissa att släppa tankarna och saker som hänt i deras länder. Det kan gå på helspänn. De måste lära sig att leva här och nu och inse att det inte är som i deras hemländer.
 
Varför har folk fördomar om flyktingar?
Jag tror att många har synen att "alla är så". Jag menar att vissa personer fortsätter "bråka" när de kommer till Sverige. Det är jättetråkigt att det ska vara så för det skapa en otrygg miljö. Alla kan man inte lite på. Det är synd att det är så. Även om vi måste inse att alla är inte bråkstakar så kan det vara svårt för oss, lika svårt som för vissa flyktingar, att släppa det som hänt tidigare i livet.
 
 
Tack anonym för dina ord.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela